Собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Данаил Ганчев бяха доста обнадеждени след срещата си със спортния министър Радостин Василев, касаеща бъдещето на стадион “Българска армия”. В крайна сметка стана ясно, че от министерството са дали зелена светлина на “армейците” за реконструкция на клубното съоръжение в Борисовата градина.

Нов стадион няма да се строи, като това сподели единият от собствениците - Юлиян Инджов. По неговите думи главният архитект на Столична община ще подготви нужните документи и ще излъчи работна гурпа, която ще отразява исканията на клубното ръководство, като предстоят чисто админстративни процедури, които ще отнемат време.

“Днес има доза оптимизъм да се случи. Има воля за решаването. Старият стадион ще бъде реконструиран. Не сме и мислили, че има как да с построи нов стадион. Мечтата ми е септември да видя разрешителното за строеж на масата”, каза Инджов.

Гриша Ганчев пък коментира случилото се в типичния си стил. Той вече бе споделил, че мечтата му е да види ЦСКА на модерен стадион, а на журналистически въпрос дали това ще се сбъдне отговори така - “Естествено, естествено, как няма!”.

“Палтото е ушито, само ръкавите трябва да сложим”, добави още босът на “червените”, признавайки, че е емоционален след положителното развитие на срещата.

Министър Василев пък заяви, че иска да удовлетвори последното желание на Ганчев, но в никакъв случай не е “министър на ЦСКА”.

“Изграденият план за комуникация се изпълни. Срещата бе с цел да видим какво толкова дълго е пречело за изграждането на стадион “Българска армия”. Готов съм да помогна на всички, които искат. Като министър заемам само принципни позиции. Ясно е, че върху терена може да се строи. За 15 дни направихме повече, отколкото за последните 10 години”, каза Василев и добави, че предстоят срещи с Берое, както и с пловдивските клубове.

Главният архитект на София - Здравко Здравков пък изрази мнение, че в Борисовата градина може да се изгради ново и модерно съоръжение, покриващо всички изисквания на УЕФА.