Мачовете от английската Висша лига да бъдат излъчвани безплатно в телевизионния ефир при подновяването на сезона, който в момента е спрян заради пандемията от коронавирус.

Това предложи британският политик Оливър Доудън. Пред BBC той заяви, че се водят ползотворни разговори с британските спортни федерации за възобновяване на спортните шампионати през лятото.

Мачовете най-вероятно ще се играят при закрити врата и Доудън счита, че е важно в тази ситуация максимално много хора да имат достъп до срещите по телевизията и за целта те трябва да се излъчват безплатно.

"Казах на хората от Висшата лига, че няма да е най-позитивното послание от тяхна страна, ако едно от най-големите първенства бъде подновено без публика по стадионите и в същото време мнозинството от хората да нямат достъп до двубоите", каза Доудън и добави, че от Висшата лига са обещали да обмислят предложението.

Sky, BT and Amazon държат тв правата за Висшата лига и единствено избрани моменти да предоставяни за безплатно излъчване по другите канали.