Болтън ще бъде изхвърлен от английския футбол още утре, след като отпадна предложение за закупуването на акциите на един от най-старите и успешни клубове в страната, съобщиха служебно назначените ръководители.

Един от бившите тимове на Мартин Петров е под административно управление от месец май насам и започна сезона в трета дивизия (Лига 1) с дефицит от 12 точки.

Клубът получи срок от Английската футболна лига (ЕФЛ) до 17 часа местно време във вторник да си намери купувач или да "даде реални причини за продължаване" на административното управление. Първата сделка, която щеше да спаси клуба от фалит, пропадна в събота.

Снимка: Bulphoto

Болтън е 13-ият най-успешен клуб в точково отношение в историята на английския елит. Освен това държи рекорда за най-много сезони в елитна европейска дивизия без да стане шампион - 75.

"След малко повече от 24 часа клубът ще остане без лиценз от ЕФЛ. Болтън не е в позиция да преговаря и отборът ще бъде разпуснат в сряда. Това ще доведе до ликвидация, изключване от ЕФЛ и загубата на над 150 работни места. По-важно е обаче това, че подобен ход ще нарани цяла общественост, за която футболният клуб е страст и надежда", обявиха администраторите.

Болтън е сред основателите на Футболната лига през 1888-а година. Клубът има три купи на ФА, но закъса финансово след изпадането си от елита през 2012-а.