Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро със сигурност не записа мечтан повторен дебют. Той замести Саша Илич начело на клуба, но при първия мач от втория си престой в армейския клуб, неговите играчи загубиха с 0:4 от румънския Сепси и отпаднаха от Лигата на конференциите с общ резултат 0:6.

Ето и какво каза сърбинът с английски паспорт:

"Не трябва да забравяме този мач, а да го анализраме. Разочаровани сме да сме елиминирани още в първия кръг. Сепси бе по-добрият отбор в двата мача. Трябва да работим в защита, в организация, в предни позиции, във физическата подготовка, в характера. Но няма какво друго да направим.

След 0:1 винаги ще е почти невъзможно при такава ситуация. Започнахме с добра агресия, вярвахме, но разбира се, че първият гол променя всеки мач. А последните два бяха напълно ненужни - спряхме да тичаме, спряхме да играем.

Играхме с различна тактика от първия мач, но имахме същите проблеми. Бяхме неорганизирани, не бяхме сигурни и нямахме достатъчно време, за да анализираме и променим ситуацията. Трябва да се върнем моментално към победите. Днес опитахме нещо радикално и различно с високата преса. В трудна ситуация, в която трябваше да поемем рискове. Не можеше да дойдем тук и да чакаме след загубата. Най-важно във футбола са резултатите и трябва да намерим начин да печелим. Още в неделя и вярвам, че ще го направим. И после стъпка по стъпка да подобрим конкретните елементи. Ще бъде дълго пътешествие, но трябв да направим точно това."

Вратарят Густаво Бусато също изрази своето мнение след поражението. Бразилецът имаше сериозна вина за първия гол, когато повали противников футболист и това доведе до дузпа, от която бе открит резултата.

"Играхме срещу тактически много добре организиран отбор. Нямат допуснат гол 7-8 мача, знаехме, че трябва да играем много здраво и да се преборим с тях. Тъжен съм, защото загубихме и отпаднахме. Трябва да насочим цялата си енергия към следващия мач в неделя и тогава вече да имаме решение.

Като отбор сгрешихме, не трябва да анализираме сега индивидуалните грешки, а също така трябва да признаем възможностите на Сепси и тяхната добра игра. И пак ще кажа, че трябва да се вдигнем. Имаме нов треньор с нови идеи. И съм сигурен, че ще спечелим много тази година и ще направим големи неща. Знам, че имаме голямо недоверие. Обещавам, че всичко ще се промени постепенно. Ще имаме нова игра, нов облик и ще постигнем това, което ЦСКА трябва да постигне. И трябва да се борим за титлата. Трябва да сме шампиони, за да можем да компенсираме пред феновете, които много го искат", каза б