Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националните отбори - Емил Костадинов, коментира тежкото състояние на мъжкия ни тим.

Той претърпя три загуби в рамките на седмица, като се намира в ужасяваща серия, със само една победа в последните си 19 срещи.

"Тежка десетдневка за нас и за българския футбол, тежко е. Просто трябва да направим така, че всички хора да гледат в една посока и да се работи правилно. В последните години само си ги говорим тези неща. Едни се оправдават с футболния съюз, други се оправдават с клубовете, в крайна сметка футболистите се раждат в клубовете, изграждат се там, това е съвкупност от грешки на всички нас, трябва да се работи в една посока, за да може българският футбол да бъде фактор в Европа.

Националният тим има още два мача след това ще извикаме треньорът да каже своята оценка за работата и ще решим. Някои от футболистите идват в националния отбор само, когато имат нужда, когато трябва да бъдат трансферирани, да бъдат продадени. Това ми прави впечатление, защото доста години съм около националния отбор. Има грешки, които трябва да се оправят", сподели той.

Котадинов коментира и системата ВАР, по която днес родните рефери проведоха обучение. Очаква се тя да навлезе в Първа лига за плейофната фаза в края на настоящия сезон.

"Всеки може да си говори каквото иска. Конгресът си е конгрес, всеки има идеи. Системата ВАР ще успокои футболните хора.

Аз не съм твърд привърженик на това, защото човешкият фактор е най-важен, но ситуацията в Европа и у нас я налага. Дано това успокои и футболните хора в България, че всички отсъждания са правилни.

Това, което бяхме обещали, върви по план, аз лично искам тази система да спре оправданията със съдийството, ако може. В последните години винаги съдията е виновен, пожелавам ви успешна работа, защото няма да е леко. Това, което зависи от нас като ръководство, ще бъде направено, така че, успешна работа", заяви легендарният ни футболист.