Мачовете на Етър срещу Витоша и на Царско село с Черно море да се играят по едно и също време, настояват от великотърновския клуб.

Причината е, че те за възлови за продължаването в битката за 7-10 място или влизане в групата за 11-13 място. При победа на етърци над Витоша (срещата е в четвъртък от 18:30 часа) решаващ става двубоят Царско село - Черно море, в който домакините се нуждаят от 1 точка, за да изпреварят Етър, докато при загуба от варненци "виолетовите" ще са по-напред.

Ръководството на Етър пусна официална молба до БФС с копие до "Нова Бродкастинг Груп" с искане да бъде променен началният час на мача Етър - Витоша също на 20:45 часа.

Мотивите за нашата молба са:

1. Огромен спортен залог на двата тима Етър и Царско село за разпределение на местата в група А, които дават шанс за предварително спасение от изпадане.

2. Спазване на основната функция на спорта и в частност футбола - честна игра (феърплей).

3. Появилите се в медийното пространство изказвания на старши треньора на Витоша за опити за въздействие на срещата им с Царско село.

4. Свеждане до минимум на всички неспортни фактори и зависимости при оформяне на класирането в груповата фаза на първенството.

5. Максимално спазване на правилата за равнопоставеност между клубовете и анулиране на фактора "единично домакинство" в последващите етапи на шампионата при формирането на крайното класиране (цитат от изпратени документи на БФС).

От Етър се надяват молбата им да бъде удовлетворена, за да бъдат всички отбори в равнопоставеност.