Столичният кмет Йорданка Фандъкова лично се зае с футболния стадион "Кривуля" в квартал "Бояна" и обяви, че той остава в сегашния си вид, няма да се строи върху него. Това означава, че спечелилият проект за изграждане на нова база с теренчета за минифутбол и тенис бивш български национал Даниел Боримиров се отказва от намерението да реализира този проект.

"Игрището в кв. "Бояна" остава в сегашния си вид - с естествена трева и напълно свободен достъп за всички боянчани и софиянци. Срещнах се с част от гражданите, които протестираха срещу проекта за изграждане на футболни игрища с изкуствена трева, кортове за тенис, съблекални, бистро и детска площадка на бившия футболист от националния ни отбор Даниел Боримиров. През седмицата се срещнах и с Боримиров, който отговорно и с разбиране се съгласи да не реализира проекта на игрището в "Бояна", написа Фандъкова на страницата си във фейсбук.

"Договорът за наем на терена за срок от 10 години и изграждането на спортните обекти беше сключен по решение на Столичния общински съвет, прието с пълно единодушие от всички политически сили през 2019-а година. Пропуск е, че проектът не е бил представен от районната администрация на гражданите от квартала, за да се чуят навреме аргументите на местната общност, с които съм съгласна, както и да не подвеждаме инвеститори", допълва още столичният кмет.

В София има много места, които се нуждаят от нови възможности за спорт, смята тя и обяснява, че има ангажимент към Даниел Боримиров той да реализира проекта си на друго подходящо място в града.

Фандъкова изрази благодарност на жителите на квартала, с част от които се видяла на място, а с други е общувала чрез социалната мрежа, за конструктивния диалог, както и желанието им да участват в поддръжката на игрището.