Феновете на пловдивския "Ботев" излязоха с остра декларация срещу клубния президент Ангел Палийски.

Ситуацията в клуба се разгорещи след драматична загуба от "Левски" с 0:1 в събота вечер.

Тогава теньорът Николай Киров разкритикува ръководството на клуба, заради начинам по който се управлява.

Излгежда привържениците са на страната на Николай Киров в този спор, след публикуваната декларация, която ви представяме без редакторска намеса:

"Уважаеми Ботевисти, Отново е време за поемане на отговорност, от едни за делата им, от други за бъдещето, от трети за лъжите. Отговорността е черта, присъща на достойните и смелите. Николай Киров пое своята и това му прави чест. Ние, "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и Обединени фракции "БУЛТРАС", поемаме нашата и отново заявяваме пълната си подкрепа към старши треньора на "Ботев" Пловдив- Николай Киров и неговия екип.

Той се превърна в един от най-успешните и обичани треньори и то в едни от най-трудните години в историята на клуба ни и ние безрезервно му вярваме. Не е случайно, че Николай Киров получи публично пълна подкрепа от финансовия благодетел на "Ботев" Пловдив- Георги Самуилов. Г-н Самуилов, с благодарност за предоставените на клуба ни средства, Ви заявяваме, че лицето Ангел Палийски петни името Ви и руши авторитета Ви сред привържениците на "Ботев" Пловдив.

Тази личност, която е главният виновник за управленската криза в "Ботев" Пловдив, отново се опита да залъже жълто-черната общественост, как в любимия ни тим проблеми няма. Но вече никой не му вярва. "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и Обединени фракции "Бултрас" като организации, изразяващи гласа на жълто-черната общественост заявяват, че публичното недоверие и негодувание срещу Ангел Палийски достигна своя връх. Господин Палийски, наслушахме се на Вашите лъжи!

Всички помним, как бяхте избран от Сдружение"ПФК Ботев" с обещанието, че ще изчистите и преструктурирате дълговете на клуба.

Очевидно е, че подобно действие е непосилно и обещанието Ви е било поредната лъжа. Също както обещанието, че отборът, спечелил Купата на България, ще бъде запазен и надграден, също както обещанието, че приходите от Лига Европа ще бъдат вложени в строежа на стадиона, прекрасно знаейки, че с тези средства трябва да се покрият оперативните задължения на клуба. Или обещанието, че си подавате оставката и напускате управлението на "Ботев" Пловдив.

А дори няма да коментираме липсата на всякаква прозрачност за финансовото състояние на клуба. Не сме забравили как и защо бяхте освободен от едно предходно управление на клуба. Наслушахме се на лъжите Ви - за всички привърженици вече е очевидно, че нямате нито нужния ценз, нито капацитета, нито морала, за да управлявате отбор от ранга на "Ботев" Пловдив!

Затова ние, "Клуб на привържениците на "Ботев" Пловдив и Обединени фракции "Бултрас", настояваме да се оттеглите моментално от управлението и от клуба. Направете го за благото на Ботев, ако не желаете името Ви да се асоциира с това на ДХ-Селския. Никой не е по-голям от "Ботев" Пловдив!!!"

От КПБП и Обединени фракции "Бултрас"

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/5241-54403/023200