Да очакваш с вълнение футболен мач, който трябва да посетиш и той се окаже отложен, със сигурност не е сред най-хубавите чувства на света. Но вероятно усещането съвсем различно, когато си минал хиляди километри, прелетял си над океана и си пътувал 31 часа, за да гледаш любимия си отбор, но това така и не се случва, защото толкова здраво вали сняга, че футболистите няма как да излязат на терена. 

Има не една или две хем тъжни, хем леко хумористични подобни истории, като например феновете на Ливърпул, които отидоха на гостуване на отбора си в Шампионската лига срещу Генк, но се озоваха в Гент - на повече от 100 километра разстояние. Или феновете на Бенфика, които вместо във Франкфурт на Майн отидоха във Франкфурт на Одер, в съвсем противоположен край на Германия.

А има ли смисъл за коментар относно френските запалянковци, които не гледаха мача на националите си на Евро 2020, защото отидоха в Букурещ вместо в Будапеща?

Е, със сигурност одисеята на Кен, който тръгва от Далас, за да гледа гостуването на лондонските “шпори” в Бърнли, попада някъде сред гореизброените хитове. Той и приятелката му кацат в Лондон след полет от Тексас, след което без да са спали особено много, поемат на север, а някъде около Манчестър температурите вече започват да изглеждат плашещо ниски.

По време на разходката из Бърнли в часовете преди мача небето е ясно и по нищо не си личи какво ще се случи малко след това. И точно когато пристигналите от Щатите фенове наближават стадиона “Търф Моор”, снегът започва да вали, при това доста силно.

Въпреки опитите на служителите на Бърнли да приведат игрището във вид, който би позволил провеждането на мача, това така и не се случва.

В крайна сметка пропътувалите над 7000 километра фенове успяват да загасят разочарованието с няколко бири в местен пъб с техни приятели, също фенове на Спърс.

А голмайсторът на тима Хари Кейн направи страхотен жест към тях, след като ги покани да му гостуват лично на някое от домакинствата на клуба, когато са в Лондон.

“Видях какво се е случило и съм наистина разочарован от това. Заради отдадеността ви, а и за да компенсирам отлагането на мача, бих искал да ви поканя на домакинство на Тотнъм като мои гости, когато отново сте в Лондон”, написа Кейн, след като разбра за историята и неволите на пътешествениците.

Мисъл, която поне ще стопли двамата пътешественици по време на дългия обратен път.