Ужасен инцидент в навечерието на новата 2022-ра преживя играчът на Манчестър Сити Жоао Кансело.

Португалската звезда бе нападнат в дома му от четирима гангстери, които са влезли с цел грабеж. Но не са предполагали, че в къщата са футболистът и семейството му.

Кансело е оказал съпротива и е бил ударен няколко пъти, а освен това е получил и прорезна рана на лицето, нанесена с остър предмет. Играчът не показа да е уплашен, като публикува в социалните мрежи следното съобщение:

"Днес бях нападнат от четирима страхливци, които опитаха да наранят мен и семейството ми. Когато окажеш съпротива, случват се такива неща.

Взеха някои скъпи неща и малко бижута, и ми нанесоха поражения по лицето.

Най-важното е, че аз и семейството ми сме ОК. След толкова много препятствия в живота ми, това е просто още едно, което ще преодолея. Оставаш силен и това е."

28-годишният Жоао знае какво говори.

Той наистина мина през какво ли не в живота си. На 18 той пътува в автомобила, в който след катастрофа загива майка му. Преживява го много тежко и дори е пред отказване от футбола, в който тъкмо прохожда.

Днес е водеща фигура в отбора на Пеп Гуардиола, избран в идеалния отбор на годината във Висшата лига и с възхитително постоянство играе на няколко позиции в този тим на Сити (принципно е десен бранител).

Заради инцидента вероятно ще бъде изваден от групата на отбора за гостуването на Арсенал на 1 януари.