Нидерландският треньор Гуус Хидинк официално сложи край на кариерата си, след като прекара над 30 години като наставник. Той взе това решение на 74-годишна възраст, а за последно бе начело на карибската държава Кюрасао.

Кариерата на Хидинк започва в ПСВ през 1987 години и преминава през тимове като Реал (Мадрид), Валенсия, Бетис, Челси и Фенербахче на клубно ниво, докато при националните отбори е бил селекционер на родината си, както и на Русия, Южна Корея, Турция, Австралия, младежите на Китай и за последно на Кюрасао.

Хидинк се оттегля след общо 822 мача като треньор, в които успеваемостта му е над 50% - спечелил е 469 от тях, равенствата са 180, а загубите 173.

На две поредни световни пъревнства, през 1998 и 2002, извежда тимовете си до четвърто място - съответно Нидерландия и Южна Корея. Корейците са до такава степен благодарни, че преименуват стадиона в Кенджу на името на Хидинк.

През 2008 играе финал на Европейското с Русия, докато на клубно ниво може да се похвали с Интерконтинентална купа с Реал (1998), Купа на Англия с Челси (2009), както и шест титли на родната страна с ПСВ.