Подобно на феновете на ЦСКА, и тези на другия столичен гранд Левски, поискаха допускането на зрители по стадионите за започващия в петък нов сезон в Първа лига.

Националният клуб на привържениците на "сините" се обърна министъра на спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, Националния оперативен щаб и БФС.

Искането е за отваряне на стадионите, дори и това да се извърши при мерки от 30% или 50% от капацитета на съоръженията.

Като мотив "сините" изтъкват факта, че баровете и дискотеките работят без проблем, а стадионите, които са открити пространства и далеч по-безопасни, остават затворени.

Ето какво написаха от НКП, публикувано без редакторска намеса:

"До г-н Красен Кралев, г-н Костадин Ангелов , НОЩ и БФС!

НКП на Левски настояваме :

Да бъдат отворени стадионите за предстоящите мачове от първенството. Нека това стане чрез нужните ограничения и спазване на всички противоепидемични мерки.

Ние показахме нагледно, че при добро желание правилата могат да бъдат спазвани. Публиката на Левски беше дадена за пример от страна на много европейски медии, които за разлика от много родни не обслужват интереси.

Държим да бъдат отворени поне на 30 % стадионите в България. За нашия клуб е от изключително значение да генерерира приходи от билети и абонаментни карти, защото след ликвидирането на спонсорите, само почитателите на Левски издържат любимия си отбор.

Надяваме се, че здравият разум ще надделее, а той казва, че стадионите са далеч по-безопасни от дискотеките и баровете, които работят под пълна пара. Оказва се, че техният бизнес е по-важен от футбола и спорта. Така ли е???

Нека БФС създаде правила за посещението на мачовете и клубовете, които не ги спазват да бъдат санкционирани, без право да допускат фенове в следващи срещи.

Футболът на първо място е създаден за привържениците. Тяхното място е на

трибуните. Направете правила и не ощетявайте тези, които ги спазват!"