Пеле напусна болницата в Сао Пауло и започва химиотерапия, след като претърпя операция за отстраняване на тумор от стомаха на 4 септември.

Бразилската футболна икона бе в интензивното отделение, после го изкараха и го върнаха пак там, в последните две седмици. В четвъртък привечер обаче Краля на футбола напусна клиниката "Алберт Айнщайн", а в бюлетина бе вписано, че той е в стабилно състояние.

Пеле започва химиотерапия, като се очаква тя да продължи с месеци. На 81 години той има здравословни проблеми в последните 24 месеца почти непрекъснато. Претърпя интервенции на бъбреци, имаше и тежка пневмония.

Дъщеря му Кели, която е връзката с медии и света, написа в социалните мрежи след изписването:

"Той е по-силен и напусна болницата. Ще продължи възстановяването си през повечето време у дома, но и на специална терапия. Аз също се прибирам с него в дома му, както и екип, който сме наели."

Така е ясно, че Пеле ще е под много специални грижи от медицински лица.

Той продължава да живее в къщата си в предградията на Сантос, която обитаваше и във времената като играч през 60-те и 70-те години.

Именно в едноименния местен тим мина и най-славната част от кариерата на бразилеца, спечелил три световни титли за родината и считан все още за най-велик в историята на футбола.