Лионел Меси е отказал оферта за умопомрачителните 1.4 милиарда евро.

Може да звучи наистина невероятно, но разкритието дойде от човека, който е отправил рекoрдното в историята на футбола предложение.

Президентът на Ал Хилал Анмар Ал Хаили даде подробности за неуспешните преговори с Меси. Клубът от Саудитска Арабия се опита да подпише с аржентинеца през лятото на 2023 г., когато той напусна ПСЖ, но Меси предпочете да заиграе в МЛС с екипа на Интер Маями.

"Бяхме в контакт с Меси, когато договорът му с парижани изтичаше. Предложихме на Лионел 1.4 милиарда евро, но той отказа, защото семейството му искаше да се премести в Америка. Изненадващо е, че футболистът отхвърли такова предложение в името на семейството си. Той се опита да убеди семейството си, но се съобрази с тях и отказа без колебание. Уважаваме това, защото семейството е по-важно от парите", каз Ал Хаили, цитиран от NIBC.

През юли 2023 г. Меси премина в американския Интер Маями като свободен агент. През годината си в клуба нападателят вкара 25 гола и направи 16 асистенции в 29 мача във всички турнири.

Заедно с Интер Маями аржентинецът спечели Купата на лигата.