Кардиф Сити излезе с официално съобщение за нападателя Емилиано Сала, изчезнал с малък самолет над Ламанша през нощта на понеделник срещу вторник. Играчът трябваше да е днес в Уелс, за да направи първи тренировки с клуба от английската Висша лига, с който подписа за 18 милиона евро през уикенда.

Аржентинецът Сала се прибра до Франция, за да си вземе довиждане с играчите и ръководството на досегашния си клуб Нант. Но самолетът, с който отпътува за Кардиф в понеделник вечер, изчезна от радарите за следене и до момента от него няма и следа. Издирването продължава.

"Шокирани сме от новините за изчезналия самолет с Емилиано на борда - казва се в съобщението на Кардиф Сити. - Очаквахме днес да е първият му ден с нашия отбор. Собственикът ни Винсент Тан и председателят на клуба Мехмет Далчан са стресирани от ситуацията. Тренировката на отбора е отменена, а мислите и молитвите на всички ни са насочени към Емилиано и пилотът с него.

Молим се за позитивни новини."

Бащата на футболиста - Орасио Сала, говори пред аржентинския телевизионе канал C5N, като едва успя да промълви няколко думи:

"Не знам нищо... Научих от новините. Така се радваше на трансфера си. Той е едно обикновено момче и даде всичко от себе си да стигне дотук. Нямам думи."

Ръководителят на операцията по издирването на самолета - Джон Фицджералд, каза:

"Шансовете за намирането на някого в това време и при тези температури на водата, стават все по-минимални. Не очаквам да намерим някой жив от издирваните."