Юрген Клоп още веднъж отсече, че Ливърпул няма да продава Мохамед Салах. Германският мениджър обяви след победата над Астън Вила в неделя, че клубът има ясна позиция и няма да отстъпи от нея, независимо от парите, които бъдат предложени за египтянина. А спекулациите за предложения за баснословни пари от Саудитска Арабия не спират.

"Налага ми се постоянно да отговарям на въпроси по темата от вас - каза Клоп. - Сигурен съм, че темата ви е интересна, което е абсолютно ОК. Но всъщност за мен тема няма.

Не съм чул да има нещо официално за Мо, ако имаше, щях да получа известие за това от ръководството, бъдете сигурни. Така работим. Но няма. А дори и да има, нашата позиция ще бъде ясна.

Салах е част от нашия отбор, при това много важна част. През седмицата постоянно го виждах в тренировките, днес го видяхте и в мача. Той е на сто процента фокусиран върху играта си, обича клуба и няма намерение да го напуска. Нито пък ние да го продаваме."

Същевременно слуховете не спират.

Ал Итихад е предложил 150 милиона лири (177 милиона евро) в петък, твърдят медии в Близкия Изток и Англия. От клуба Ливърпул очевидно не потвърждават такова нещо, а и Клоп казва ясно, че не знае за оферта. Според медиите тя е отказана бързо и с едно изречение, без никакви преговори.

Но се твърди, че преди края на седмицата, когато затваря пазарът за входящи трансфери в Саудитска Арабия, ще има нова атака.

Тя може да стигне 200 милиона лири (233 милиона евро), а това би бил световен рекорд (ако бъде приета офертата), защото досега най-скъпият футболист на планетата е Неймар (222 милиона евро от Барселона в ПСЖ).