Септември е поредният отбор в професионалния футбол в България, в който има играчи с положителни проби за COVID-19. Столичани обявиха, че четирима от футболистите им са заразени с коронавирус, а това се е случили и с Христо Николов, който е треньор на вратарите.

Заразените играчи са Иван Стоянов, Димитър Костадинов, Кристиян Пешов и Владимир Николов. Временно тимът от Втора лига няма да тренира, а утре ще бъдат извършени нови тестове на всички от отбора

Ето и официалната позиция на Септември:

"Във връзка проведени PCR тестове в представителния отбор на СептемвриСофия на дата 24.07.2020г., Ви информираме, че 4 футболисти - Иван Стоянов, Димитър Костадинов, Кристиян Пешов, Владимир Николов и треньорът на вратарите Христо Николов бяха диагностицирани с положителен резултат за Covid - 19.

Тренировъчния процес е прекратен до второ нареждане, горепосочените са поставени под карантина, а утре - 27.07.2020г. ще бъдат направени втори тестове на всички играчи, спортно - технически щаб и служители.

Пожелаваме бързо възстановяване на момчетата, като още веднъж се обявяваме за строго спазване на мерките за безопасност, самосъзнание и по - често провеждане на тестове, с цел предпазване както на самите нас, така и на семействата и близките на играчи и служители!"