Николай Костов не критикува отбора на Левски след 0:2 във Франкфурт, но определено имаше забележки към някои неща в играта на "сините".

Треньорът говори минути след края пред камерата на Диема спорт.

 

"Дадохме инициативата на противника през второто полувреме, за да се отбраняваме по-добре - каза наставникът. Не ни се получи играта днес. Губехме много лесно топката, нямахме добър контрол над топката, нямахме добри подавания.

Няма да критикувам отбора, защото играчите положиха усилия, може би това ни е нивото.

Айнтрахт са по-добрият отбор. Бяха по-добри с топката, макар и трудно да създаваха положения. Не ни се получи да стигнем до продължения. Съжалявам, че не ни се получи.

Противно на очакванията още през първото полувреме играхме с дълги подавания, което не беше предвидено. Може би такава беше нагласата на нашите защитници. Още веднъж мога да повторя, че не излизахме добре от пресата, много бързо се освобождавахме от топката и я губехме в средата на терена.

Действително не ни се получи играта, това е.

До голяма степен на тях им се получи. Нашите нападатели бяха неутрализирани, с изключение на последните минути. През първото полувреме имахме възможности за контраатаки, но не се получи. А целта ни е да изградим отбор, който да побеждава и в Европа.

Сега трябва да се концентрираме върху първенството на България, където искаме да се борим да станем шампиони. А вече имаме две загуби, така че трябва да наваксваме."