Ливърпул допъсна шокираща загуба с 2:7 от Астън Вила снощи, а клубната легенда Греъм Сунес посочи абсурдна причина за поражението, заради която бе наречен "необразован и невеж". Шотландецът, който е трикратен европейски клубен шампион с "червените", коментира срещата в ролята си на анализатор за "Скай спортс".

Бившият играч и треньор на мърсисайдци обвини... прекалено дългата трева на "Вила Парк" за фиаското на любимия си клуб. По думите му домакините умишлено не са окосили достатъчно добре тревната настилка и така са имали за цел да забавят подаванията на съперника си.

"Всички топ отбори искат къса трева и бърз терен. А това определено не изглежда като такъв. Смятам, че нарочно са оставили тревата по-висока от обичайното, за да пречат на Ливърпул", заяви Сунес на почивката на мача, когато гостите губеха с 1:4. 

Коментарите на Сунес засегнаха един от хората, които отговарят за поддръжката на терена на "Вила Парк".

"Необразованите коментари на Греъм Сунес за игрището на Вила са обидни към всички наистина здраво работещи за поддръжката на терените из цялата страна хора, които влагат душа и сърце в това, което правят. Невежа!", написа Еди Милс от щаба на бирмингамци в профила си в Twitter.

Въпросният човек е късметлия, защото комбинира полезното с приятното. Милс е фен на Вила цял живот, като до 2014 година не е пропускал домакинство в продължение на 25 години, а между 1991 и 2005 година посещава и всички гостувания на клуба.

"Първоначално беше странно да бъда от другата страна, вече на игрището, но се свиква. Това е истинска привилегия", добавя още той за прехода от запалянко към част от клуба.