Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че веднъж Уейн Рууни му е направил забележка, че мирише на алкохол по време на мач.

Бившият централен защитник си спомни за случката по повод неубедителната форма на Ливърпул, след като мърсисайдци си гарантираха първата шампионска титла след 30-годишна пауза.

В този период отборът на Юрген Клоп загуби от Манчестър Сити с 0:4, а във вчерашния ден за първи път загуби точки у дома след 1:1 срещу Бърнли.

Фърдинанд от личен опит признава, че за играчите е трудно да останат фокусирани, когато вечее са шампиони и са отпразнували успеха.

"Няма съмнение, че има спад на концентрацията от един или два процента. Освен ако нямаш предстоящи мачове в Шампионска лига, каквито те нямат, е нормално да си по отпуснат.

Спомням си, че веднъж тичах около Уейн Рууни по време на мач и той ми каза: "Леле, миришеш на алкохол". Отвърнах: "Да, нямаше ме една седмица".

Фърдинанд има богат опит от печеленето на титлата във Висшата лига, тъй като го е постигал шест пъти. Той споделя, че е невъзможно отборът да играе със същия интензитет, когато вече няма важни поставени цели.

"Да, те се борят да счупят рекорди, но това не е същото като да се бориш за титлата или купа", завършва Рио.