Ирландската легенда Рой Кийн няма да се връща във футбола. Поне не и към настоящия момент. Култовият образ, който през кариерата си на играч си изгради репутацията на един от най-безкомпромисните полузащитници, бе спряган за мениджърския пост на един от бившите си клубове - Съндърланд.

Кийн бе начело на “черните котки” между 2006 и 2008 година, като това всъщност бе и първата му работа като мениджър, а в последните дни усилено се говореше за преговори между двете страни. В крайна сметка те са пропаднали и 50-годишният бивш футболист на Нотингам Форест, Юнайтед и Селтик ще остане далеч от ежедневната работа във футболен клуб.

Преговорите са се състояли през миналата седмица, но двете страни така и не са стигнали до споразумение. Така Съндърланд ще търси друг вариант за треньор, а Кийн продължава да е без работа вече над десетилетие - за последно той бе начело на Ипсуич през 2011 година. 

Разбира се, той има и други занимания, изявявайки се като телевизионен анализатор, но възможността за завръщане при северняците развълнува феновете на клуба. 

В момента тимът е в Лига 1 - третото ниво на английската футболна пирамида, като към момента се намират на четвърта позиция във временното класиране.

За десетте години, в които не е работил като старши треньор, Рой все пак имаше някои футболни ангажименти - беше асистент в националния тим на ирландия, Астън Вила и Нотингам. 

Кийн сподели в скорошни интервюта, че иска да се завърне в играта, но по всичко личи, че това няма да бъде начело на Съндърланд.

При предишния си престой в клуба той изведе “черните котки” до промоция във Висшата лига.