Роберт Левандовски за първи път наруши мълчанието си седмица, след като остана втори в класацията за "Златната топка".

Полякът бе сочен за фаворит за наградата, но бе изпреварен от Лео Меси, който взе седмия си приз.

Лева, който не спира да бележи и да печели трофеи с Байерн, а през последните две години е направо неудържим, не скри разочарование пред медията Kanale Sportowym в родината му.

"Тъжен съм, няма какво да извъртам по темата - каза Роберт. - Не мога да си намеря място от миналата седмица, защото исках да взема "Златната топка". Кое момче не е мечтало за нея? А и мисля, че я заслужавах.

Истината е, че изпитвам и гордост, защото се състезавах рамо до рамо за наградата не с кого да е, а с Меси. Имам огромно уважение към това, което е направил във футбола и начина, по който играе. Но Съм много, много разочарован. Да си толкова близо...

Бих искал да съм сигурен, че Лео е бил искрен в нещата, които каза за мен от трибуната на награждаването. А не да са били празни думи от куртоазия."

Аржентинецът посочи Левандовски като заслужен победител и дори призова организаторите от "Франс Футбол" да му дадат наградата за 2020-а, когато "Златна топка" нямаше заради пандемията.

"Изобщо не съм ентусиазиран да получа такъв приз година по-късно", коментира и тази тема пред полската медия Левандовски.