Лудогорец не извади кой знае колко добър късмет в жребия за втория квалификационен кръг в Шампиоска лига, като изтегли най-тежкия съперник от трите възможни варианта.

Ако разградчани се справят с черногорския шампион Будучност, с когото ще играят в първия кръг, във втория ще домакинстват на датския шампион Мидтиланд на 25 или 26 август. Кой ще се класира за трети кръг се решава само в един мач, който ще е в Разград.

"Вълците" са сред най-добрите отбори в Европа извън петте топ първенства и го доказаха като станаха шампиони на Дания с преднина от внушителните 14 точки спрямо другия местен гранд Копенхаген.

В състава на Мидтиланд е българинът Божидар Краев, който през миналия сезон игра под наем в португалския Жил Висенте и още не е ясно дали ще получи шанс при датчаните при предстоящите мачове.

Отборът от Хернинг е трикратен шампион на Дания в последните пет години, след като преди това никога не бе ставал първенец. Наставник им е Брайън Приске. Мидтиланд никога в историята си не е играл срещу български отбор.

Другите варианти за съперник на Лудогорец бяха отбори от Молдова, Люксембург, Уелс, Босна и Херцеговина, Грузия и Албания.