Диего Марадона се възстановява по план след претърпяната операция за премахване на хематом в мозъка.

60-годишният легендарен играч бе опериран в частна клиника в Буенос Айрес, като състоянието му продължава да е тема №1 в Аржентина, а стотици фенове стояха с часове пред лечебното заведение, очаквайки новини.

За състоянието му говори доктор Леополдо Луке, който сподели, че операцията е преминнала по план, а Марадона ще прекара още 48 часа в болница, след което може да бъде пуснат у дома.

"Диего реагира много добре на интервенцията. Тялото му се възстановява, психически също е добре.

Когато за първи път го посетих след операцията, за да премахна дренажа, той ми се усмихна, дори ме хвана за ръката. Първите впечатления за възстановяването му са положителни.

Също така изследванията му след операцията са в нормите. Няма никакви дефицити, така че съм оптимист за неговото бързо възстановяване.  Разбира се, ще е нужна почивка, но след 48 часа може би ще го пуснем, за да се възстановява в дома си", сподели докторът.

 

Подкрепата си към Диего изразиха редица популярни личности от целия свят. Разбира се, част от тях бяха настоящите национали на Аржентина, начело с Лионел Меси, както и топ тенисистът на страната Диего Шварцман.

Бързос възстановяване на Марадона също така пожелаха много политици в страната, както и политическите партии чрез официалните си страници.