Олимпик (Марсилия) сякаш е магнит за проблеми, без значение дали става дума за феновете или играчите на клуба. През сезона досега ултрасите на френския гранд неведнъж се забъркваха в различни каши, а пък при гостуването на Олимпик (Лион) звездата Димитри Пайе бе в центъра на събитията, сле дкато бе нацелен с бутилка в главата при изпълнение на корнер.

Сега Марсилия пак е в светлината на прожекторите заради скандал, свързан с расистки обиди към противников играч. По-интересното е, че този път феновете не са намесени, защото случката е от мач, който се е играл пред празни трибуни.

Става дума за домакинството срещу Троа миналия уикенд, което Олимпик спечели с 1:0 без да има публика на “Стад Велодром”.

Южнокорейският нападател на гостите Сук Хюн-джун твърди, че е бил обиждан на расова основа, като от клуба му твърдят, че въпросните обиди са били уловени от микрофоните на Amazon Prime, където срещата се предаваше на живо.

Троа вече излезе с декларация, че подобни случки са крайно неприемливи, а днес същото сториха и и от Марсилия, като обещаха, че ще вземат необходимите мерки, след като двамата клубни президенти са разговаряли по темата.