Лионел Меси е готов да плати доста сериозна сума, за да помогне на бившия си съотборник Роналдиньо в тежкия за него момент, пишат каталунските медии.

Аржентинският гений вече е наел елитен екип от адвоакти, с помощта на които да успее да измъкне бразилеца от затвора в Парагвай.

Роналдиньо бе арестуван, след като влезе в страната с фалшив паспорт заедно със своя брат Роберто. Съдът в столицата Асунсион реши да остави играча зад решетките, а прокурорът Осмар Легал открито заяви, че за провинението си легендарният бразилец трябва да получи ефективна присъда.

Гаранцията на Рони е 4 милиона евро, които Меси възнамерява да плати. Той също така е изразил готовност да даде допълнителни 9 милиона евро, с които да покрие дълговете, които Роналдиньо има в родината си.

Бразилецът бе част от Барселона в периода 2003-2008, в който Меси направи пътвите си големи крачки в мъжкия футбол.

Именно след напускането на Роналдиньо в посока Милан, Меси успя да се развие до невероятното ниво, което му донесе шест "Златни топки".

Двамата имаха отлични отношения, докато играеха заедно, а Меси не е крил, че за него Роналдиньо е бил истинско вдъхновение и страхотен приятел.

Междувременно трима от служителите на летището, носещи вина за навлизането на Роналдиньо и Роберто с фалшивите паспорти, бяха задържани.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Междувременно аржентинският в. "Оле" публикува снимка от затвора (долу), където Роналдиньо изкара последните дни.

Според изданието, той е приел да играе в турнира, който се организира на всеки шест месеца там. Аржентинската медия твърди още, че обвинението има данни, че бразилецът и брат му са опитали да си платят в местна банка сумата от около 9 хиляди долара на човек, с която да започнат процедура по натурализиране като парагвайски граждани.

Така те ще избегнат проблема с паспортите...

Но се оказва, че освен финансовите изисквания, за да получиш гражданство в страната, трябват още престой (3 години) в Парагвай и гаранции от местни институции. Такива прочутият бразилец и брат му нямат.