Министър Красен Кралев също застана пред репортерите след церемонията "Нощта на шампионите", в която бяха наградени някои от най-заслужилите български спортисти през 2019 година.

И той бе приканен да коментира темата предложените законови изменения в статута на лотарийните игри и думите на Васил Божков пред фенове на Левски, че той ще се отрази пряко на финансирането на клуба.

"Тези промени ще доведат до по-големи приходи в Българския спортен тотализатор, респективно в министерството - каза Кралев. - По принцип бюджетът на Спортното министерство е около 80 милиона лева. От тях 50 милиона отиват за спортните дейности, за спорт за високи постижения, за ученически спорт и за масов спорт.

При така предложените промени, тези средства ще бъдат увеличени двойно. Тоест, ще имаме достатъчно средства да подкрепим федерациите, клубовете с почти двойни бюджети. Така че, това е нещо добро за българския спорт.

Не мога да коментирам в момента какво ще се случи с футболен клуб Левски. Това си е решение на собствениците и на ръководството на футболния клуб. Тук става въпрос за регулация на хазартния бизнес.

Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че това са действия пряко насочени към футболен клуб Левски? От едната страна стои целият български спорт, а от другата страна интересът на футболен клуб Левски.

Това ли искате да кажете? Че интересът на Левски е по-важен от целия български спорт? Вие ги противопоставяте, аз не ги противопоставям.

Вие ме питате дали тези промени са за добро. Аз ви казвам, че тези промени ще донесат 50 милиона повече за българския спорт."