Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо атакува остро някои от своите футболисти в интервюто, което даде пред Христо Стоичков и американската телевизия Univision. Срещата на двамата бе в началото на този месец в Манчестър, а медията публикува част от него, анонсирайки излъчването на пълния материал.

Португалецът назовава четирима футболисти, на които "липсва характер и зрялост". Имената са на младоците Маркъс Рашфорд, Джеси Лингард, Люк Шоу и Антони Марсиал.

При въпрос какво не достига на младите играчи на Юнайтед, Жозе заявява:

"На тях им липсва зрялост. Преди имаше повече мъже, бяхме по-зрели, по-готови за живота и не бяхме толкова пазени. Те са разглезени деца, имат различен и по-лесен живот, благодарение на хората около тях. Близките им дават твърде много внимание и оправдания. Сега хората растат по-бавно. Говоря за Люк Шоу, Марсиал, Лингард и Рашфорд, младоци с голям потенциал. Не им достига характер."

Моуриньо неведнъж е нападал свои играчи, като и преди защитникът Люк Шоу е ставал жертва на критиките на португалеца. Мениджърът на "червените дяволи" бе споделил в период от миналия сезон, че англичанинът се отнася непрофесионално към своите задължения и е несериозен.