Двама футболисти от Серия А ще пропуснат по един мач на своите отбори, след като Федерацията на Италия им наложи наказания за ... богохулство.

По чл. 37 на правилника за провеждане на първенствата в страната, споменаването на Божието име напразно по терените е нарушение.

Така Франческо Манянели (на снимката) от Сасуоло и Матео Скоцарела от Парма няма да играят в следващите двубои на тимовете си. Камерите уловиха и двамата да богохулстват в двубои от предния кръг.

Любопитно, и двамата са много опитни играчи - Манянели е на 34 г., а Скоцарела - на 31, като в Туитър профила на първия се появи и публикация с недоумение от решението.

Скоцарела също се защити и обясни, че е възможно да е изпуснал някоя дума в адреналина и напрежението на мача, но е вярващ човек и не би злоупотребил с такова нещо.

Правилото не за първи път влиза в сила в Серия А. Преди година Роландо Мандрагона от Удинезе бе наказан също по видеозапис, а треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперин изгледа два мача на своя отбор от трибуните, след като си позволи богохулство в интервю след мача със СПАЛ.