Нидерландският национал Куинси Промес успя да отърве влизането в затвора.

Играчът на Спартак (Москва) бе подсъдим за това, че при роднински скандал през 2020-а наръга с нож в коляното братовчед си.

На Промес нидерландската прокуратура повдигна обвинения в опит за убийство и той можеше да лежи 10 години в затвора. В крайна сметка обаче бе осъден да плати парично обезщетение.

През декември 2020 г. Промес беше арестуван по подозрение, че е замесен в инцидент, станал през юли в Абкуде (провинция Утрехт). Тогава пострада братовчедът на Промес, който беше намушкан точно под капачката на коляното. Според вестника, оттогава той не може да използва пълноценно крака си и страда от посттравматично стресово разстройство.

Двамата първо са се сбили, разказаха още свидетели, след което Промес е хванал ножа. По време на инцидента националът беше футболист на Аякс, но през февруари 2021-ва се завърна в Спартак. Също така има и 50 мача за националния отбор на страната си, като последното му участие е на Евро 2020.

"Гражданският съд на практика установи, че Промес е намушкал моя клиент и че това представлява неправомерно деяние, за което той трябва да плати обезщетение. Какъв е размерът на обезщетението? Това ще преминава през специална процедура, която се нуждае от месеци", каза адвокат Йегуди Мошкович.

Промес ще плаща и съдебните такси, пишат медиите в Нидерландия.