Новакът в родния футболен елит ЦСКА 1948 остана без треньор. 39-годишният наставник застана начело на клуба през септември миналата година, а от столичния тим съобщават, че възможно най-скоро ще оповестят кой ще го наследи.

Това няма да е Красимир Балъков, който ще продължи да изпълнява функциите на главен мениджър. Това не е първи подобен ход за отбора този сезон, след като в началото на кампанията Йордан Юруков напусна поста.

Ето и цялото съобщение на ЦСКА 1948: 

"Kрасимир Петров вече няма да заема длъжността старши треньор на ЦСКА 1948 след решение на ръководството на клуба.

След раздялата с 39-годишния специалист треньорският щаб на „армейците“ остава в същия състав, а Красимир Балъков ще продължава да изпълнява задълженията си само като главен мениджър на ЦСКА.

Стартира се процес по избиране на нов старши треньор на отбора, като неговото име ще бъде оповестено във възможно най-кратки срокове.

Петров влезе в треньорския щаб на „червените“ в края на септември 2020 г., като преди това водеше юношите старша възраст на ЦСКА, с които постигна отлични резултати.

Начело на първия тим наставникът завърши зимния полусезон на шестата позиция в efbet Лига. Под негово ръководство „армейците“ също така достигнаха до 1/4-финал в турнира за Купата на България.

ЦСКА благодари на Красимир Петров за всичко постигнато дотук и му пожелава много нови професионални успехи! Вярваме, че те тепърва предстоят!"