От днес футболният Челси официално има нов собственик и това е консорциумът, воден от американеца Тод Бьоли.

Феновете и играчите на отбора могат вече спокойно да си отдъхнат, след като в продължение на няколко месеца бяха в безтегловност заради неяснотите около вече бившия собственик на отбора Роман Абрамович. Руснакът беше санкциониран заради инвазията на Русия в Украйна и даде клуба за продажба при спешни обстоятелства.

Бьоли спечели търга за Челси със сумата от 4,25 милиарда паунда, като от клуба съобщават, че са получени оферти от над 250 кандидати. Американският бизнесмен обаче ще може да започне новата ера на "Стамфорд Бридж".

"За нас е чест да станем новите покровители на футболния Челси. Отдадени сме 100% на тази кауза във всяка минута и всеки мач. Нашата визия е ясна - искаме да направи тези фенове горди. Наред с нашия ангажимент да развиваме младежкия отбор и да привличаме най-добрите таланти, нашият план за действие е да инвестираме в клуба в дългосрочен план и да надграждаме забележителната история на успеха на Челси", каза Бьоли.

От клуба добавиха: "Челси получи 12 добри оферти, от които четири и след това три бяха приети за финални. Консорциумът на Тод Бьоли бе предпочетен".

Става ясно, че новият собственик е избран, защото има опит в спортната индустрия и по-конкретно три франчайза - Лос Анджелис Доджърс (бейзбол) , Лос Анджелис Лейкърс (баскетбол) и Лос Анджелис Спаркс (баскетбол).