Новият треньор на Лудогорец - Павел Върба, даде първата си пресконференция преди началото на зимната подготовка на шампиона.

Чехът заяви, че е доста изненадан от сериозния интерес към него, както и от офанзивната мощ на своите футболисти. Той също така демонстрира увереност и се пошегува с журналистите, че могат спокойно да сложат 100 лева на разградчани срещу Интер, може и да спечелят.

Върба, който е осемкратен носител на наградата "Треньор №1 на Чехия", имаше възможност да разгледа базата на родния шампион, като определено остана доволен от видяното.

"Поздравявам всички. Изненадан съм колко много хора дойдоха. Признавам си, че за мен това е едно голямо предизвикателство.Надявам се, че няма да разочаровам ръководителите на клуба и няма да разочароваме феновете. Знам, че целите на Лудогорец са възможно най-високите и ще успеем да ги изпълним.

Забелязал съм естествено, че отборът играе редовно в Европа. Това също ме накара да приема офертата на клуба. Разбира се, това, което ме убеди бяха последните 6 мача, които гледах на тима в Европа и в България. Можем да надграждаме. Знам, че обикновено всеки треньор казва какво иска да промени. Дайте ми време и сами ще видите нещата на полето.

Не идвам в отбор, който тепърва се изгражда. Няма да започна от нулата. Ще имаме време да се подготвим. Плюс е за мен това. Всички очаквате тези мачове с Интер. Знаете колко силен клуб са те. Вярвам, че ще имаме своите шансове. Пробвайте да сложите 100 лева на подобен коефициент, може и да ви излезе.

Ще повторя, че уважавам работата, която са постигнали треньорите преди мен в Лудогорец. Не се страхувам дори да не успея да се справя. Аз нямам търпение да започна работа с отбора. Искам да продължа работата, която до момента е била вършена тук. Не искам да се изхвърлям по някакъв начин. Целта ми е да продължа възходящата тенденцията на клуба. Не виждам защо да не си вярваме помежду си.

Лудогорец има колектив, такива отбори ми харесват! Първенствата на България и Чехия са равностойни. Добре е някои стадиони да бъдат подобрени. Истина е, че говорим с ръководството на клуба. Това, което мога да кажа е, че търсим един офанзивен и един дефанзивен играч. Имаме предвид, че някои от момчетата договорите изтичат през лятото. По-лесно преговорите протичат малко по-рано. При положение, че играчът и клубът се разберат, не виждам причина Клаудиу Кешеру да не остане.

Тежко е, че не можем да купим Меси или Роналдо! Приятно съм изненадан от качеството на офанзивните играчи в Лудогорец. Ако идва някой, то той трябва да е по-добър от тях. На мен няма нужда ми поставят цели. Аз си ги знам. Първо място в първенството и Купата на България! Ако не ги вземем ще е зле", завърши Върба.

Снимка: www.ludogorets.com