Отборът на Нюкасъл, който бе закупен от инвеститори от Саудитска Арабия през миналия октомври, показа третия си екип за предстоящия сезон. “Свраките” ще носят фланелки, решени в цветовете на арабската страна - бяло и зелено.

Подобен слух се появи още през месец май, като тогава бяха понесени много критики заради приликата с екипировката на саудитския национален отбор, а сега вече всичко е официално. Действително моделите на третия екип на северняците и този на националите на Саудитска Арабия са изключително сходни.

Oще преди обявяването на сделката с въпросния консорциум, към Нюкасъл бяха отправени множество критики заради обвиненията по адрес на страната в множество нарушения на човешките права.

“Ако действително Нюкасъл промени цветовете си като тези на Саудитска Арабия, това ще бъде просто поредното доказателство за силата на саудитските пари и намеренията на кралството да измие лошата си репутация чрез инвестиции в спорта, целящи да оставят на заден план всички погазвания на човешките права”, написаха през месец май от организацията “Амнести интернешънъл”.

От клуба обявиха единствено, че въпросните екипи ще се използват при гостуванията на “свраките”.

Националите на Саудитска Арабия в титулярния си екип

Снимка: Getty Images