БФС и Професионалната лига обмислят решение, което изглежда назряло и вероятно ще бъде одобрено още във вторник - първия работен ден след празничните.

След настояване на клубове, телевизия и фенове, разговорите са в посока преместване на финала за Купата на България между ЦСКА и Левски от сряда, 11 май, за уикенда след това.

Вероятната дата ще е 15-и май (неделя), като така вече не се налага часът да е във вечерния пояс. По график в момента финалът, който се чака с огромен интерес, е в сряда от 19 часа.

Това би създало сериозно напрежение и проблеми в делничен ден в центъра на София, тъй като се прогнозира, че всички около 40 000 билета за сблъсъка ще се изкупят. Вечно дерби на финал за купата не и имало от 17 години.

Разумното решение изглежда ще бъде взето и ЦСКА - Левски ("червените" са символичен домакин по жребий) няма да е в средата на седмицата, а през уикенда.

И вероятно ще иде в час от типа 16-17, за да може да бъде в светлата част на деня - това пък е изрично настояване на полицията.