Ситуацията в Барселона продължава да е все така тежка, въпреки дългоочакваната от феновете оставка на президента Бартомеу.

Неговото напускане обаче няма как да означава светкавичен край на проблемите, което призна и временният му заместник Карлес Тускетс. Той поне излезе пред феновете, за да сподели реалната финансова ситауция в клуба, която е доста тежка.

Истината е, че каталунците трябва да спестят около 300 милиона евро в следващите седмици, ако иска да избегнат фалита.

Вече се водят разговори с целия персонал и всички играчи за намаляването на заплатите. Според медиите в Каталуния, на този етап футболистите не са готови на подобен ход.

Със сигурност следващите седмици ще са критични за клуба, а тежката ситауция венага породи нови слухове, че Меси може да бъде продаден още през зимата, с което в клубната каса да влязат жизнено важни средства.

"Не искаме да взимаме парите на никого, но трябва да намалим разходите си в краткосрочен план. Трябва да се споразумеем с играчите и персонала за намаляване на възнагражденията. Това и търсенето на допълнителни източници на доходи ни е първостепенна грижа.

За да избегнем финансова криза трябва да спестим поне 300 милиона евро. Заплаха от фалит няма засега, но ако не се намери изход от ситуацията, и тази заплаха ще надвисне над нас", сподели временният президент Тускетс.