Черноморец (Бургас) и Марица (Пловдив) които са съответно четвърти и трети в югоизточната Трета лига изразява несъгласие с решението на БФС за прекратяване на шампионата.

Както е известно, във вторник на заседание на изпълкома на БФС беше взето решение да бъдат прекратени първенствата към момента на спирането им заради пандемията от коронавирус. Така временните класирания бяха утвърдени за крайни.

Във вчерашния ден и отборът на Миньор (Перник) изрази несъгласие с решението за тяхната лига, където ще се играе бараж между първия и втория заради малката разлика.

"Съзнаваме, че здравето и човешкият живот са водещи в подобни времена. Считаме обаче, че можеше да се намери по-справедливо решение. Всички усилия и средства, които клубът ни вложи на полусезона за формирането на конкурентоспособен отбор, се оказаха напразни. Това решение ще подейства силно демотивиращо на всички, които влагат средства в нашия клуб, а сигурно и във всички клубове с амбиции.

Осъзнаваме отговорността на БФС в тази сложна за футбола ситуация, но призоваваме Изпълнителният комитет да преразгледа решението си за прекратяване на първенството и да вземе по-добро и справедливо решение!, се казва в позицията на Черноморец (Бургас).

В Трета лига - Югоизточна група разликата между първия в класирането - Созопол и втория - Загорец, е 2 точки, а между първия и третия - Марица, е 4 точки. Справедливо решение би било баражи да има във всички групи, а за такива срещи време със сигурност ще има, щом шампионатите в професионалния футбол ще бъдат доиграни", се казва в официалното съобщение на Марица (Пловдив).

От решението не е доволен и тимът на Вихрен (Сандански), който е четвърти в югозападната Трета лига.