Изпълнителният директор на Левски Павел Колев, официално представи новия треньор Петър Хубчев.

Колев коментира цялата ситуация около клуба пред медиите, като също така сподели причината, поради която доста време се отричаше за това назначение.

"Защо се налагаше до последно да отричаме за Хубчев? Цяла Италия знае, че от 6 месеца Лучано Спалети ще напусне Интер и ще бъде заменен от Конте. Не съм чул обаче някой от шефовете на Интер да говори нещо по темата.

Когато дойдох на работа тук, Георги Дерменджиев беше треньор на Левски. Подкрепял съм го във всичко. Направих каквото е по силите ми. Играчите, които той искаше се озоваха в Левски. Когато един треньор има контракт с клуба, за мен това е достатъчен мотив да го браня до края. Най-лошото беше да сринем тотално авторитета на клуба и треньора. Не знам дали това ви удовлетворява.

Първи контакт с Хубчев осъществихме броени дни преди мачовете на националния отбор през март. Тогава говорихме по телефона за възможността да поеме Левски след края на сезона. Преговори не е имало, камо ли подписване на договор.

Аз лично се чувствам удовлетворен, че този треньорски щаб може да бъде представен официално в Левски. Познавам ги много добре от съвместната ни работа в националния ни отбор. Спокоен съм, че могат да отговорят на стандарта и целите, които Левски би трябвало да отговаря. Знаят колко труден път ни чака, но и знаят как да го извървят успешно. Убеден съм за двама от тях, че знаят какво означава Левски - Георги Донков е израснал на този стадион, а пък Хубчев е печелил трофеи в един от най-силните отбори на тима в историята.

Имат подкрепата на клуба и ще им бъде оказано цялото необходимо съдействие, за да се извърши тази реформа. Трябва да върнем стандарта на това какво значи да бъдеш футболист на Левски".

Колев разкри, че осем човека с изтичащи договори напускат клуба, а с Николай Михайлов и Сейдахмет предстоят разговори.

Вижданията на Колев са, че играчи не трябва да се привличат на всяка цена, само за снимката с фланелката. Нови трябва да има само, ако треньорите са убедени, че ще се вдигне класата на отбора.

Той добави, че клубът продължава да е в тежка ситуация, макар нещата вече да се подобряват чисто финансово и организационно.

Приоритет е инфраструктурата, най-вече терените. Именно заради това, Левски няма да може да си позволи дублиращ отбор във Втора лига.

Ще има и промени в ДЮШ, а клубът проявява интерес към базата "Раковски", където има намерение да развива своята школа.