Треньорът на Левски Петър Хубчев говори пред клубния сайт за настоящата ситуация и плановете за бъдещето на "синия" отбор:

За контролата с Витоша: Според мен момчетата се отнесоха сериозно към мача, но повече от очевидно е, че липсва игровата практика и чувството към топката. Крайно малко беше това време за подготовка. Мисля, че всички отбори ще влязат не съвсем подготвени. Седмицата преди мача с Лудогорец като цяло ще наблегнем повече на тактическите упражнения.

За трудния период: За Левски се оказа два пъти по труден този период с оглед на всичко, което се случи около клуба. Ние трябваше да се съобразим с това нещо. Футболистите получаваха едни програми, по които да се готвят без да нарушават общоприетите правила. Главите на всички бяха заети със събитията около клуба. Трябва да си признаем, че това е основният проблем, който ни занимава. Мисля, че всеки се справи, щом всички са тук и са здрави.

За мен не беше толкова тежко. Мисля, че пандемията по-лесно мина за тези, които обичат спокойния живот и да си стоят вкъщи. Не почувствах обремененост. Ако нещата се развиват положително като последните няколко дни, скоро можем да очакваме футболът и нормалният живот да се завърнат в обичайния си ритъм. Дори от най-лошата ситуация можеш да научиш нещо и да си извадиш изводи. Тя още не е преминала и трябва да се изчака.

Как е убедил футболистите да останат в клуба: Това е тежък въпрос и проблем. Тук много малко хора ще ме разберат. Когато два, три, пет месеца футболистите не могат да получават възнаграждения, треньорите знаят какво им струва да ги задържат в тоя отбор. Вчера казах на помощник-треньорите, че е голям успех да изведем 25 души на тренировка. Усещам, че тия момчета се замислят сериозно за бъдещето си. Това е нормално. Не се оплаквам от начина, по който тренират, но сякаш главите им не са съвсем свободни. Този проблем вълнува и много други хора.

За активизацията на феновете: Те играят огромна роля в отбори като ЦСКА, Левски, Локо Пловдив, Ботев и Берое. Феновете са изиграли страшно важна роля през годините за съществуването на тези клубове. Искам да кажа, че няма нито една стотинка от даренията на тези хора, която да отиде за заплата на футболисти и треньори.

За евентуални контузии на играчите: Прочетох, че специалистите в България имат опасения за формата на играчите. Най-яркият пример е Германия, където Бундеслигата започна. Още в първия кръг обявиха осем тежки контузии. А там са доста добре подготвени физически играчите. Това ме кара да си мисля, че тежките контузии ще бъдат голям проблем при нас. Надявам се да не се окажат верни тези думи, защото тия момчета си изкарват хляба с тази професия.

За Купата на България: Мачовете няма да бъдат по-различни. Те са еднакво важни. Тук ключовата дума е "очаквания". От доста време очакванията тук са за трофей, купа и шампионска купа. Това допълнително натоварва всички. Важно е да се концентрираме върху актуалната ситуация. Ако вършим нещата както трябва, няма как да не дойдат резултатите. Няма да степенуваме. Нямаме и такъв кадър от около 30 футболисти, които да ги ротираме. Концентрираме се върху всяка тренировка и всеки мач, и да се преборим.

За следващия сезон: Това е не много коментиран, но страшно голям проблем според мен. Той ще дойде след месец. Вече споменахме, че ситуацията е по-различна, даже беше и критична. Аз мисля, че още е критична. Мислихме си какво ще стане в следващия ден. Никой не му минаваше през главата, че ще прави планове за следващото първенство. Промяна неизбежно ще има и тя може да бъде много голяма.