Българският специалист Ивайло Петев е използвал уикенда да се срещне със звездите в националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина.

Петев беше назначен начело на селекцията през януари и му предстои да изведе Босна за дебюта си на 24 март срещу Финландия в световна квалификация.

През уикенда Петев е пътувал за Италия и Испания, за да разговаря съответно със звездата на Рома Един Джеко и тази на Барселона Миралем Пянич, съобщава официалния сайт на босненския футболен съюз.

Първо Петев е пътувал до Рим, където е присъствал на тренировка на "вълците". Там се е срещнал и с капитана на Лацио Сенад Лулич, както и защитникът на Милан Раде Крунич. След това е хванал самолет за Барселона, където е разговарял с Пянич. в неделя халфът игра при победата с 3:2 над Бетис.

"Радвам се, че използвах уикенда да посетя нашите футболисти. Много съм доволен от разговора с Джеко и неговото мислене. Клубът му ме прие фантастично. Това най-добре говори какво представлява нашият капитан и как в Рома го ценят. Имаме малко време преди квалификациите и ще обединим сили за добри резултати. Знаем, че ще е трудно, но с подкрепата на медиите, съюза и феновете можем да върнем увереността си, както и вярата на публиката. Резултатите са единственото мерило и случващото се на терена ще определи съдбата ни.

Сега целта е да създадем добра атмосфера и вярвам, че можем да успеем. Националният отбор е нещо специално за всички ни и се надявам в бъдеще да говорим само за позитивни резултати", заяви Петев.