Ръководството на Ботев (Пловдив) призова да бъде допусната публика на мача със Славия.

Твърде вероятно е желанието им да се осъществи, ако здравният министър не удължи мерките, които изтичат на 15 юли. Към момента Българският футболен съюз няма против да има публика по стадионите.

Искането на Ботев идва ден, след като от клуба пожелаха и чуждестранен съдия да ръководи двубоя в неделя.

Ето и официалното изявление:

"От началото на извънредното положение в България, ПФК Ботев Пловдив спазва всички противоепидемични мерки. Нашият клуб следи стриктно изискванията, определени от Националния оперативен щаб и Правителството на Република България, като изказва своите адмирации за начина, по който ръководните органи се справиха с тежката за страната ни обстановка.

В неделя предстои да се изиграе финалният плейоф за определяне на последния представител на България в Лига Европа. В мача ще се изправят отборите на Славия (София) и Ботев (Пловдив).

ПФК Ботев Пловдив се обръща към Националния оперативен щаб и БФС с молба двубоят ДА НЕ СЕ играе без публика. Нека позволим на феновете на двата тима да се насладят на сблъсъка, за който двата клуба положиха неимоверни усилия през целия футболен сезон.

Футболът е за феновете и именно поради тази причина ние призоваваме привържениците да бъдат допуснати до трибуните на стадион "Славия". Разбира се, ако това бъде позволено, зрителите ще спазват заложените от Националния оперативен щаб противоепидемични мерки, а именно сядане през една седалка или разстояние между зрителите от 1.5 метра за секторите без седалки."