Президентът на Световната фуболна централа ФИФА - Джани Инфантино, изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на легендата Александър Шаламанов.

Писмото е адресирано до президента на родния футбол - Борислав Михайлов, а в него Инфантино изразява съболезнования за загубата на един от най-великите родни играчи.

Шаламанов безспорно е най-голямото име в историята на Славия, заради което неслучайно "белите" са готови да прекръстят стадиона си на негово име.

Феновете на тима и близките на Шаламанов ще го изпратят днес от 13 часа на гробищата в Бояна, но там няма да успее да присъства първия тим на "белтие".

Причината е, че час по-късно Славия играе срещу Ботев (Враца), а БФС отказа молбите на клуба за промяна на началния час на мача.

Ето и както пише в писмото на Джани Инфантино, изпратено до Борислав Михайлов:

"Скъпи г-н президент,

Бих желал да изкажа искрените си съболезнования за загубата на бившия български национал Александър Шаламанов. Думите са недостатъчни, за да изразят тъгата, която всички изпитваме.

По време на състезателната си кариера Александър записа над 40 мача за България и участва на световните първенства през 1966-а и 1970-а. На клубно ниво той стартира футболния си път в ЦСКА, но ще бъде запомнен с дългите и успешни години за Славия, където спечели три национални купи.

Легендата на Славия и българския футбол е смятан за един от най-великите ви играчи за всички времена, избиран за номер едно през 1963-а и 1966-а, а заветът му, по-конкретно - характерът, лидерството, лоялността и чисто човешките му качества, никога няма да бъдат забравени и той ще липсва на всички.

От името на международното футболно семейство изразявам най-дълбоки съболезнования до Българския футболен съюз и до семейството, роднините и близките на Александър. Мислите ни са с вас.

Силно се надявам спомените и думите на подкрепа да смекчат болката ви в този труден момент.

Искрено ваш,

Джани Инфантино"