Кристиано Роналдо за първи път наруши мълчанието си по горещата тема от последния месец - обвиненията и започващото в САЩ дело срещу него за изнасилване и изнудване на Катрин Майорга.

Португалецът сам пожела да е на традиционната пресконференция на Ювентус в Манчестър преди гостуването на Юнайтед утре в Шампионската лига (22 часа). Очакваше се там да е капитанът Джорджо Киелини, но се появи Кристиано, а репортерите се подготвиха за въпроси.

Оказа се, че такива няма да има от английски журналисти. Питаха само италианци, като само един от тях си позволи да наруши очевидното "ембарго", предварително наложено от пресслужбата на Юве към темата "табу".

Роналдо остана спокоен на въпроса за обвиненията и делото, като отговори:

"На игрището и извън него, аз съм усмихнат човек. Щастлив човек съм. Играя за фантастичен клуб, имам фантастично семейство, четири деца и съм здрав. Имам всичко. Останалото не ме притеснява.".

Репортерът повтори въпроса за обвиненията и бе прекъснат от Кристиано, този път малко по-рязък в тона:

"Не ме слушате - каза звездата. - Казах, че съм щастлив. Пуснахме официално съобщение преди две седмици по темата, няма да седя тук и да ви разправям лъжи, нито да говоря за лъжи. Сигурен съм в адвокатите си, в хората, които се грижат за останалото. Истината ще излезе наяве, бъдете сигурни."

И това е нещо, разбира се. Но в Англия първата реакция бе на възмущение, като нито един желаещ да зададе въпрос представител на местна медия не получи право на такъв.