Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн меко казано не остана доволен от представянето на отбора при загубата с 2:4 от Ливърпул късно снощи.

Юнайтед вече си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон, но загуби в последните си два мача и загуби ритъма, който имаше в седмиците преди това.

Кийн разкритикува конкретни играчи, сред които Дийн Хендерсън, Люк Шоу, Скот Мактомини, Фред и Бруно Фернандеш.

"Юнайтед беше много зле и игра изключително слабо, без манталитет. Оле изглеждаше шокиран и последните дни бяха трудни за него. Всички недостатъци на отбора проличаха.

Ливърпул можеше да вкара шест или седем гола. Хвалихме Юнайтед в последните месеци, но тимът е много далеч от Манчестър Сити. Чак е плашещо. Оле смята, че се нуждае от трима, четирима нови играчи.

Не искам да критикувам Фернандеш, но той прекара половината мач в хленчене. Мактомини е добър играч, но докато играят заедно с Фред, Юнайтед няма да спечели големи трофеи. Да, те са във финала на Лига Европа, но само защото се провалиха в Шампионска лига. Нека това не ни заблуждава.

В последните дни не мога да повярвам колко много не достига на Юнайтед. Гонят изравняване и на терена влиза Матич вместо Дони ван де Беек.

Хендерсън изглеждаше толкова малък между гредите. Това ме тревожи при него. Изглежда, че е с добър манталитет и темперамент, както и с краката, но той изглежда твърде малък", обобщи Кийн.