Дарби Каунти с мениджър легендата Уейн Рууни, изпадна от втората лига на английския футбол Чемпиъншип след загуба от Куинс Парк с 0:1 в понеделник.

Така "овните" ще играят в третото ниво на английския футбол за първи път от 1986 година.

Клубът изпитваше редица трудности заради финансова нестабилност, като дори влезе в администрация.

Дарби събра с резултатите си 52 точки, които щяха да гарантират оцеляване, но заради финансови неуредици английската федерация им отне 21 точки, които се оказаха пагубни.

Рууни отправи тежки критики към бизнесмена Мелвин Морис, който все още е собственик, и е сочен за основен виновник за съдбата на отбора.

"Дано не е спал добре - каза рекордьорът по голове за Англия. - Трябва да помисли за ситуацията в клуба. Пълна бъркотия е. Аз знам, че Мел е голям фен на Дарби и снощи е бил разочарован.

Искам да възстановя този отбор, но ми трябва стабилен собственик, за да постигна целта си. Направихме всичко възможно, за да не допуснем изпадане, но беше наистина трудно. Спечелихме достатъчно точки за оставане в дивизията и развихме много добри млади играчи. В това отношение бъдещето е светло."

Само петима играчи от настоящия състав на Дарби имат договори за следващия сезон, а Рууни иска да има на разположение поне 40 футболисти.

Това изисква солидни средства, които могат да бъдат намерени само при нов собственик. Американецът Крис Кирхнер е водещ кандидат за наследник на Морис.