Жозе Моуриньо не разочарова още в първата си пресконференция при завръщането на английския футбол, атакувайки наред. Но и изричайки страхотни похвали за един играч, и то на съперника му.

В петък вечер Тотнъм приема Манчестър Юнайтед в първия си мач от март, след като първенството на Висшата лига бе рестартирано в сряда.

Двубоят е по-специален за Моуриньо, който пое домакините през ноември 2019-а, почти година след уволнението му точно от Юнайтед. Разбира се, първата поява на Жозе пред медиите след паузата се чакаше голям интерес.

Тя бе виртуална, като екран пред мениджъра на Тотнъм показваше репортерите, които се включваха онлайн с въпроси.

Самият Моу се появи в отлична форма физически, но видимо с още по-побелели коси от визията, която помним преди паузата. Вероятно подчертани и от по-свободната и дълга прическа, която е оставил. Но не как изглеждаше португалецът бе най-интересното.

Embed from Getty Images

"Страхотно съм впечатлен от стореното от Маркъс Рашфорд", каза Жозе за нападателя на Юнайтед, който оглави успешна кампания за запазване на помощта с храни за семейства в затруднено положение. След негово писмо и обръщение до парламента, премиерът Джонсън отпусна 120 милиона лири за това.

"Не знам обаче защо правителството на голяма страна като Великобритания има нужда един 22-годишен футболист да му посочи очевидното правилно решение. Иначе аз познавам Маркъс от 18-годишен, когато бях в Юнайтед, той е разумно и добро момче."

Последваха новини около съставите, като добрите за Тотнъм са, че Хари Кейн и Муса Сисоко, които бяха контузени преди паузата, са на линия да започнат като титуляри.

Разбира се, Жозе няма да е Жозе, ако не го поднесе с "щипка" от неговата подправка.

"Чудесни новини за Хари, за Сисоко, за Сон... Всички те са готови и ще играят - каза Моуриньо. - Трябваше да играе и Деле Али, но го наказаха. Не разбрах какво толкова направи...

Дали това видео е най-лошото нещо, което се случи по време на изолацията? Малко съм разочарован, но не и изненадан."

Стрелата е директно към Футболната асоциация, която наказа за 1 мач Деле Али след видео, което той публикува в социалните мрежи през април.

В него се държи подигравателно към човек от азиатски произход и иронизира опасността от зараза с коронавирус.

 

Embed from Getty Images