Съжалението бе преобладаващото чувство в лагера на Локомотив след драматичната загуба от Тотнъм във втория кръг на Лига Европа.

Пловдивчани загубиха с 1:2, като допуснаха обрат в последните 10 минути на мача, когато останаха с два души по-малко на терена.

Все пак представяването на Локомотив бе достойно, като противно на всички очаквания, пловдивчани удържаха със 138 пъти по-скъпият си противник и не бяха далеч от чудото.

Треньорът Бруно Акрапович призна, че Локомотив сам си е виновен за получилата се ситуация.

"Много неща преживях по време на мача. Дадохме всичко от себе си и мисля, че направихме мачът да отива в нашата посока и да имаме всичко под контрол. Една ситуация и объркахме всичко, но това е футболът - ако не внимаваш, те наказват. Трябва нашите неща да ги оправим.

За нас това бе един исторически мач, а за тях е мач като всеки друг. Имахме малко повече време за подготовка за тях. Не успяхме да играем нашия стил, но беше трудно срещу такъв тим. Изиграхме фантастичен мач, вкахарме гол и си мислех, че можем да направим нещо голямо - започнах да си гледам часовника.

Моуриньо е уникален човек и специалист пожелавам му да спечели Премиър лийг. И това което направихме е достатъчно да си тръгнем с чиста съвест. Ако Марти бе изритал топката малко по-далеч, нямаше да е така, после Диниш реагира. После малко глупости - картона на Биската, но всичко е емоция. Не критикувам никого, казах им хубави думи в съблекалнята. Продължаваме нашия път. Изобщо не е надменен човек Моуриньо, напротив - много е нормален. Говорихме за тренировките, за дните му в Реал (Мадрид). Изненадах се колко знае за моя отбор и това показва колко сериозен треньор е. За мен е удоволствие да работя с моя отбор. Мисля, че момчетата ще се оправят бързо и ще изглеждаме добре срещу Етър", заяви още Акрапович.

Съжаление за изхода и развитието от мача изрази и капитанът Димитър Илиев:

"Със смесени чувства съм след този мач. Изключително съм горд от начина, по който се противопоставихме срещу Тотнъм. От друга страна много дълго време ще ни боли, защото бяхме на 15 минути от исторически успех.

Реално бяхме на 15 минути и няколко мига концентрация от това да отстраним Тотнъм. Такива мачове само могат да ни помогнат, за да се развиваме като отбор. Бяхме на броени минути да направим половин Пловдив щастлив.

Тотнъм имат футболисти, които са на много-много високо ниво. Хари Кейн е един от най-добрите нападатели в света. Сон ми направи много силно впечатление. Със сигурност са много по-атлетични и бързи.

Мачът се разви по нашия план. Планът ни се изпълни. Вкарахме в точния момент. Можехме да вкараме и втори гол, но техният вратар направи много добро спасяване малко, след като поведохме.

Може само да се гордеем. Бяхме на минути от сензацията. Тази вечер ще се помни дълго макар и с горчив вкус", сподели той.