Организираните фенове на ЦСКА чрез официална позиция във фейсбук страницата "Трибуна Сектор Г", обявиха своя бойкот към отбора.

Позицията дойде на фона на всички събития, които се разиграха на стадион "Българска армия" преди мача между ЦСКА и Ботев (Пловдив).

Тогава група "червени" фенове поискаха да изразят гнева си към играчите след загубения финал за Купата от Левски. Наложи се полицейски кордон да пази футболистите, към някои от тях полетяха бутилки с вода и бананани, а в часовете преди мача и една от вратите на терена на стадиона бе унищожена.

Причината за бойкота на организираните "червени" фенове не е само загубения финал, но според тях той е олицетворение на всички грешки в управлението, които ръководството е допуснало.

В същото време вчера стана ясно, че Гриша Ганчев е готов да застане пред клубната телевизия и да отговаря на фенските въпроси, но след това бе внесено уточнение, че той е отказал подобен формат, а ще отговаря само в писмен формат.

Ето и какво написаха феновете от Сектор "Г" във фейсбук:

"Измина един от най - унизителните месеци, които трябваше да изтърпим през последните години. Поредни мачове без гол, реваншът със "Славия", 5:0 в Разград... Въпреки всичко това, на 15.05. обединената червена общност застана зад отбора си и изпълни до краен предел Сектор "А" и Северната трибуна, показвайки неизмеримата си любов към ЦСКА и защитавайки своята чест. Какво получихме насреща? Обяснения от страна на ръководството, че този финал не е на всяка цена и меко казано съмнителен мач, в който нямахме удар към вратата на говедата. Извинението за всичко това дойде едва днес и то когато вече "бананът бе опрял до кокала". Не го приемаме.

Преди около месец пуснахме позиция, в която ясно обяснихме на ръководните фактори, че кредитът ни на доверие е тотално изчерпан и очакваме кардинални промени. Естествено, нищо такова не последва, а даже напротив - освен 40-годишното приятелство, което помогна на отбора от Подуене да играе на този финал, едно друго, поне 30-годишно приятелство на Насо Г*за също даде своето ясно отражение. Който разбрал, разбрал, който не, да попита в Q&A на страницата на клуба.

Както сами виждате, в момента се играе мач на Армията. В "Сектор Г" няма знамена. Няма песни. Няма ни и нас. И няма да ни има докато Амос Юга, Джеферсон, Бусато и всички други измислени герои са на телефонната слушалка, саботирайки всеки треньор по нечие нареждане. Докато маркетингът на носителите на имидж и харизма за любимия ни отбор е просто фикция. Докато всяка една легенда, свързана с нашия велик клуб, бива омерзявана от низки интриги. Докато продължава разрушителния процес, свързан с нашия стадион. Докато няма ясна визия за това какво трябва да представлява един нормален клуб в 21-ви век. И най - вече докато подигравката с всеки един от нас не спре.

Бихме искали да разсеем и последващата опорка, че без настоящото ни ръководство ЦСКА е обречен на забвение. Отлично знаем, че преди известно време са водени разговори между ръководните фактори и потенциален купувач, който не е бил нито Цветомир Найденов, нито Кирил Домусчиев. Лица, с които нямаме и не желаем да имаме никакви допирни точки за в бъдеще. ЦСКА е по-голям от всички и ще пребъде, запомнете го!

Считано от днес обяваваме тотален бойкот на футболните ни срещи и ще предприемем действия, които счетем за уместни, докато настоящото ръководство на ЦСКА е на кормилото му. Не виждаме абсолютно никакъв потенциал за нас и клуба, докато тези хора продължават да са начело, говорейки за перспектива и конструктивност, без да са забили един пирон на Армията за 6 години управление. Държим да подчертаем, че в това си съждение изключваме категорично великия и единствен Христо Стоичков, който за нас винаги ще си остане Господ.

Защото за нас ЦСКА винаги е на всяка цена!

oт Фен клуб "Сектор Г"