Националният селекционер Георги Дерменджиев говори преди утрешния мач срещу Ейре в Лигата на нациите. България посреща ирландците на стадион "Васил Левски", като двубоят е с начален час 21:45.

Дермеджиев не пропусна да се оплаче от липсата на основни футболисти заради травми, но все пак гледа позитивно преди утрешния мач, както и гостуването на Уелс в неделя.

Селекционерът също така намекна, че тези два мача са по-скоро репетиция за решителните баражи преди Евро 2021. Той също така засегна и въпроса с капитанската лента като призна, че е дал избор на играчите да излъчат трима свои колеги. По време на пресконференцията той не съобщи името на новия капитан, но малко с началото на откритата тренировка стана ясно, че това е Петър Занев.

"Около 6 месеца не е имало сбор на националния отбор. Някои от играчите като Кирил Десподов останаха извън националния отбор, точно в момента, когато са необходими. Ще извлечем максимума с тези, от които са тук. Това е генерална репетиция за баражите, искам футболистите да докажат себе си, да докажат защо са в националния отбор.

Решението кой да е капитан искам да го съобщя, когато изляза навън - първо на играчите ще го кажа. Имаше 11 души, от тях те избраха трима. Георги Терзиев е контузен, Вандерсон също, Попов го няма, Пламен Илиев го няма. Аз разчитам и вярвам на момчетата, които са тук. Наясно съм със състава, подготовката на отборите не е равномерна, а и се получиха повече мачове на тези отбори, които играят за Лига Европа и за Шампионската лига. Доволен съм от Филип Кръстев, че е с първия отбор, той е интелигентно момче, имах няколко разговора с него. Той има висок интелект за годините си, ще се справи с тази тежест, която ще бъде върху него. Има ли възможност, ще влезе да играе.

С Емо Костадинов имахме разговор с треньора на младежите и с треньора на юношите, постигнахме съгласие. Затова някои са в младежкия отбор, пожелавам им да спечелят точки. Казал съм на играчите, които са тук, че искам да подобрим в добра посока присъствието им и присъствието на националния отбор. Тук трябва да играят на 100%, не само да използват отбора като визитка. Във всеки един отбор има разлика. Когато даваме максимума от себе си, тогава е различно. А не да се притесняваме и плашим от даден мач.

На нашия национален отбор трябва да гледаме позитивно. Мисля, че можем да направим изненада. Ивелин Попов е лидер, казах го вече много пъти. Той ще бъде винаги полезен на националния отбор. Той категорично заяви, че няма да участва повече. Той е лидер, който ще липсва. Оттогава не съм имал разговор с него.

Футболът не е като обикновените професии. Кирил има COVID-19 и сега 14 дни не тренира. Тези дни са фатални, защото той няма да тренира 14 дни и ще започне почти от начало. Той няма как да покаже това, което може. Момчетата трябва да се пазят страшно много, независимо от тежестта на заболяването. Видяхте, че в българското първенство отборите с COVID-19 забуксуваха. За да пътува той с Уелс, трябва допълнителна документация, разрешения, за да дойде.

Целта си е цел, трябва да даваме максимума, за да извлечем максималното като точков актив. Сисиньо изигра много мачове и мисля, че има някаква умора в него, Страхил има само контрола среща", сподели той.