Босът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски в типичен стил нареди монолог след победата на неговия отбор над Левски в първия полуфинал за Купата на България. Тимът от Пловдив взе аванс от 2:0 и мечтае за втори пореден финал, както и да защити трофея от 2019-а.

Това е правил само един отбор извън София в цялата история на турнира - Литекс спечели купата през 2008-а и 2009 г.

"Решил съм всичко преди реванша. Решил съм го - отсече Крушарски пред озадачените репортери. - Какви реванши, с Левски приключихме. Купата е тук и няма да си тръгне, другите да забравят за нея.

Казах на играчите да се прибират и да почиват, а в неделя да му мисли моят друг любим цвят (Локо играе срещу ЦСКА за първенството - б.а.). Нашият въпрос е решен. Локомотив има стил. Ако не сте забелязали, значи не разбирате от футбол.

Не ми се налага да си купувам вече обувки, защото феновете ме носят на ръце."

Босът на Локо отправи и поредните словесни закачки към Константин Папазов, с когото преди мача размениха закани.

"Тити каза, че ще минат като малка гара към финала оттук - изстреля Крушарски. - Да, обаче на гарата имаше няколко бариери, та не стана. Много ще им е тежко на Левски, но не мога да решавам и техните проблеми.

Съвети не давам, не и безплатни. И на репортерските въпроси вече мисля да не отговарям безплатно. Пари се изкарват трудно, а имам отбор да издържам, че и детско-юношеска школа..."

Реваншът би трябвало да е след две седмици, въпреки че още не е насрочен официално като конкретна дата.

Другият полуфинал противопоставя пак София и Пловдив, като тази вечер от 21 ч Ботев приема ЦСКА в първия дуел от сблъсъка.